måndag 26 september 2011

Bjuder!







Tjaa ni ser vilka bilder han backar på så då måste han gå runt och röra på baken (; Kanske ser elakt ut men det är inte så ^^

söndag 25 september 2011

Dag 10

 - Mina drömmar
Mina drömmar just nu är att Frodi ska bli bra i ryggen och i nacken, börja trava helt och kunna senare tölta utan att jobba stenhårt så man själv blir halft död.
Men annars är det så att jag vill bli Vetrerninär eller Kriminalteckniker & Fotograf på sidan om.

Inför Hösten!

Har inte bloggat på ett tag, jag vet men jag statsar på skolan & hästen min och då finns det inte mycket data tid kvar.
Hela veckan har jag tränat massa på traven och markarbete som både han och jag tycker är mindre kul, men det är ett måste om han ska bli bra.
Men på igår red vi ut i 1½ så vi båda fick en härlig omväxling, älskar höstvädret ibland när solen är framme! Träffade på skällade hundar, svampplockare och folk som sprang mm utan att han ens ryckte till, skönt med en säker häst ibland. Han var ganska trött sååå det var ganska lugt i skogen, inte en häst o en ryttare som for över skogen idag inte. Utan vi tog det lugt och övade massa på galoppen för han har blivit ganska slarvig med den men det gick efter ett tag.... tölten kom också då och då när jag var bestämt och sa till mig själv att det skulle fanimej gå! Sedan tappar han tölten när jag blir för okonsentrerad, jag är nog felet i vissa lägen, traven gick i små uppförsbackar så jag är glad att han gör framsteg!
Igår åkte mamma Birna & Fenja, stackars Aradis som saknar sin stora syster... hon gnäggar efter henne lite då och då så mamma Fidla får trösta henne.
Nästa vecka är det långritt med Sjöänden till Sotsjön, underar hur det kommer gå? Frodi är snäll i för övrigt men i första början ska han ligga först och i galoppen kutar han iväg.
Nu när det är höst är det mycket som är inplanerat för Frodi och mig, ska kanske till Högberga och rida ut/tävla på skoj, Glöggritt, Markarbetekurs mm. Det finns så mycket så jag vet knappt själv.

söndag 18 september 2011

KM:et

Efter som jag var funkis på KM:et så började vi kl 8 och slutade kl 5, fick ett ganska lätt jobb.... att dela ut banden till rätt ryttare som tur. Han tittade till i salutälten och plockade hem en brun/vit fårskinspadd och nya boots till Frodi då den ena försvann i skogen.
Ska dit idag igen, för att bara titta och fota lite om jag kan, regnar nämligen här!
Red Forddan igår och jag tänkte hoppa lite smått med han, Frodi lyssnade inte för 5 öre på mig och ville inte göra något jag bad han om. Han ville springa iväg och flänga omkring så träningen var svår för både mig och Frodi.
Tycker det är synd att han kommer på så jobbiga ideér ibland så jag hoppas han snart slutar med dumheterna, har i alla fal fått beröm att jag inte ger upp när han håller på!

fredag 16 september 2011

KM Islandshäst Eidfaxi

Nu drar jag till KM:et i sundbyholm! Ska vara funktionär idag och sedan Söndagen fota tillsammans med Jossan, ha det så bra!

Dag 9

 - Mitt bästa häst minne
Jag har många bra hästminnen men jag tror det bästa av de alla är om travaren Autobahn eller Auto som han kallades. En svart f.d travar hingst som var grymt snäll som jag fick sköta för min granna när jag var liten. Då och då red jag han och jag har en mening för detta.... otroligt fin häst som är otrolig i dressyren, inte kan man tro att han var travare, inte för det är fel på travare/ridtravare efter som jag gillar de själv så you name it! ;) Visste ni att han var jätte lik en arab? Både huvud, svans och kropp var mycket likt.
Tyvärr fick Auto somna in p.g.a sjukdom 2009.

Dag 8

 - Min hästs vardags outfit....
består oftast av nu mot hösten hans reflex schbrak från Hansbro och reflexbrösta, g-boots, ett brunt Hööks träns och en Globus Gloí sadel brun.
Vet inte vad jag mer ska skriva så.... men kanske kan lägga in en bild?

Sadelmakaren!

Hon, sadelmakaren som fixade Froddans och min sadel var ju bara för trevlig! Mamma är jätte sur på mig då jag inte har "vikt ihop kläderna".... vilket jag tycker är bara onödigt då jag ska använda de kanske senare. Vilket gjorde att mamma inte blev glad, så hon hämtade inte mig i skolan idag som gjorde att jag var tvungen att vänta på bussen i 3th, som tur har jag farfar som bjöd på fika!
Sadeln var hur skön som hälst och man märkte skillnaden nu jätte mycket. Skrittade lite på volter och sedan tölt några varv i båda varven och några galoppfattningar, han har blivit jätte duktig på kort galopp nu vilket jag tycker är skönt i paddocken då den inte är så stor.
Prövade hans nya träns och det är suuper snyggt på han!

torsdag 15 september 2011

Dag 7

- Min favorit grej i stallet!
Vet inte vad som är favorit grejen så men jag tycker det är jätte kul med elstängslet, ni vet de där som man sätter i hakarna i? Ibland gnistrar det till och jag tycker det är jätte kul.
Men annars skulle jag nog säga lädertvålen!

Varför jag inte har.....

..... bloggat på 10000 år.....
Mycket har hänt, skolan är en av de. Efter som jag har legat efter med typ 3 år i nästan alla ämnen som jag hatar så har jag bättrat på mig och siktar in mig på bra betyg, vilket gör att det blir mer plugg en data. Slutar sent och kommer hem sent och börjar tidigt åker tidigt.
Jätte jobbigt jag vet.
Mycket har hänt när jag inte har bloggat, en tjej har tittat till Frodi och det visade sig att han hade låsningar i nacken och baken (vilket vi redan visste vilket var derför vi tog hit henne) och hans rygg hade blivit sne, sadeln var orsaken efter som jag också har blivit sne av den.
Så sadeln makaren har min sadel just nu men jag får den i morgon vilket är toppen.
Har fått ett nytt matchande träns till sadeln och vi har äntligen köpt ny sadelgjord, dock inte den som jag ville ha då den inte fanns i Froddans strl.
Frodi har börjat med hyss för att testa mig, han gör så ibland. För ett tag sedan skulle han inte in när jag skulle hämta han från hagen men med lite envishet från min sida så gick det och nu har han slutat med det. Hans nyaste grej är att han inte vill gå i vänstervarv böjd eller vill inte gå på volt så nu får vi jobba på marken när vi kommer till den sidan och sedan hoppa upp igen för att visa han. Han har inte ont vill jag bara säga för han kan böja på sig jätte mycket när jag inte ber han.
Och han vill inte gå ur boxen på morgonen.... morgon trött?
Han har börjat trava en hel del och han visar sin nya talang oftare i hagen också, lyssnar jätte bra när jag säger "trav" men vi måste öva lite mer på traven. Och tölten börja komma, både han och jag lär mig men det är ganska coolt att han nästan töltar i skritt!
Nu i helgen ska jag till Islandshäst KM Eidfaxi - Sundbyholm för att hjälpa till, tror det blir båda dagarna så jag hoppas jag hinner rida Froddan lite.