torsdag 28 juli 2011

T Ä V L I N G

Jag är med och tävlar!

En bild säger mer en 1000 ord

En bild säger mer en 1000 ord, detta är min favorit bild på Fordi & mig och den säger
bara så mycker. Det går inte ens att beskriva med ord.


Skriver ett inlägg senare efter jag har varit i stallet, vi ska idag öva på traven från marken så ge mig ett lycka till!

onsdag 27 juli 2011















 Finns lite mer bilder men på någe vis vill inte min dator sammarbeta med mig så jag tar det i morgon.
Jag red i alla fall hem med Frodi och på vägen hem tränade vi på galoppen vilket nu gick exemplariskt. Är jätte glad också att har börjat trava smått ute i skogen! Tölten blev bra efter lite jobb om jag konsentrerade mig.
Hoppade också med Froddan och hej å hå vad det gick! Han kanske borde bli hopphäst? ;)
I morgon tränar vi på marken av min rena lat het då jag har jätte ont i axeln.

Josse Gästbloggar! :)

Ja... idag har jag och amanda varit i stallet jag fotade frodi och fläta hans lugg men den fick inte vara kvar för han såg ut som en mupp enligt Amanda :( men vi hade iaf skojj  jaa vad ska man sakriva mer da?? aja 

tisdag 26 juli 2011

Äpplen

Snart är man på väg till stallet med Jossan, tror det första vi ska göra är att mocka ur hans hage och sedan plocka upp alla äpplen i hagen, tror inte Froddan uppskattar det men det är ju för hans bästa.
Det blir lite löshoppning och "följa john", vi har inga riktiga hinder så vi får nog ta hinkar och stolpar men det borde väll funka? ;) 30- kanske 50cm duger nog bra + att vi fixar lite slalom.!
Efter som det är så varm idag så blir det ridning sent ikväll, då ska vi rida hem för att hoppträna lite efter som jag har varit så duktig med att sätta upp lite hinder på en stig! :)
Får nog träna lite på galoppomfattningar på ängen och försöka hålla traven kvar, men vi får se!
Ha det gött så länge!

Morgondagen

Buhu det blir inget med att åka till Högberga... Froddan som tjatar om sitt bruna snygga bling bling träns! Och nu måste jag stå ut med hans tjat, jaja jag får väll skylla mig själv.
Imorgon ska Jossan hjälpa mig att fixa Frodi inför att fotograferas, han ska även springa runt lite i paddocken så får vi se vad vi hittar på, funderar på att löshoppa han efter som jag planerar till kvällen då att hoppa lite smått i skogen så han blir av med lite energi, sedan ska jag nog jobba lite på galoppen för han har blivit jätte trög när vi fattar galopp och går ner i pass. Inte bra, inte bra alls.
Men räkna med en BILDBOMB!!!!

Ridturen

Det blev inget att rida hem vilket jag inte ångrade för det började regna och när det hade slutat var det fuktigt ute och jätte jobbigt att andas, Froddan blev bara svettig av att skritta!
Han var något pigg av sig idag, men han överaskade mig helt....
Jätte slö var han och jag tänkte väll att det var efter hans 2v vila men sedan när jag började jobba in han i tölten gick det fort! Så jag fick sitta och plocka med han och rida lite sick sack på vägen, efter ett tag när han hade lugnat ner sig så satte jag mig ner för pass för att han skulle bli av med lite energi, jag har en sak att säga... han har aldrig gått så bra i pass. (Jag brukar vanligast bara rida 4ga) Då blev han lugn och började lyssna igen så man kunde jobba med tölten, lite smått sick sack på vägen i skritt och sedan sakta börja jobba han till tölt. Även då gick han in i tölten så jag satt där och bara jobbade med att på minna han lite med att han inte ska gå för fort för då tappar han takten och så blev det också men han blev rädd för en cykel och kom av sig lite.
Hittade ett litet ställe där jag kunde slå en stor volt och sedan fatta galopp mot vägen, jätte trevlig galopp blev det och det kändes som vi flög fram.
Innan ridpasset var han ganska jobbig i boxen då han inte kunde stå still då han hela tiden ville visa sin lycka att jag var hemma, sött men jobbigt! ;)

Imorgon ger jag mig av till Högberga Gårdsbutik med mamma och Jossan (om hon är hemma) för att köpa nya stigbyglar och det nya matchande bruna tränset till hans sadel. Såklart är det lite bling bling på det. :) Funderar också på tyglar om jag har pengar för det.
Efter det är det foto dags i stallet! Ska fota fölisarna och super mammorna och de andra hästarna. Såkalrt ska Frodi fotas men han ska snyggas till med en makeover med mig och Josefine! :D
Så räkna med en bildbomb denna vecka!

Hemma!

Är äntligen hemma! Fy tusan så skönt.... men vi kom hem kl 12 i natt från Ullared så jag är jätte trött! Stackars pappa som fick köra.
Det blev lite shopping men jag blev jätte besviken på deras hästavdelning för de hade nästan inget! (?) Köpte ett träns men det var felsytt så det blev inget av det så vi åker till Högberga Gårdsbutik för att köpa resten av grejorna hemma.
Det blev i alla fall en grimma i läder med lite bling bling, ett vintertäcke och ett fleecetäckte till Froddan, vinter täcket är blå med vita prickar så jag tror nog att han kommer bli mobbad i vinter. Fleecet är jätte snyggt (tycker jag). Ett grimskaft, godis, schabrak, ridbyxor (jätte snygga), tröjor mm.
Cyklade tidigt i morse för att se min lille kille..... ser han inte lite glad ut för att se mig? :D
Idag ska jag i alla fall skritta till Sjöänden enda hem med Froddan för att träna hoppning i skogen lite men det blir inte fören senare ikväll så jag sticker nog snart till stallet igen för att pyssla om han och göra han fin! :)
Tror också Jossan följer med för att hjälpa till om hon nu vill vilket jag tror.
Ha det gött!

söndag 24 juli 2011

Hiss eller Diss?

Ni kanske har märkt att jag har gjort en ny "stil" på Frodis och mitt namn?
Hiss eller Diss?

Inför i höst

Något jag har lovat mig själv är att Frodi och speciellt jag måste börja träna stenhårt på Dressyren nu mot hösten, vi har typ hela sommaren bara ridit ut för att jobba på tölten och traven... såklart värmer jag upp han innan jag rider ut med en då.
Nu har mamma och jag hittat en tränare åt mig och Frodi som ska hjälpa oss på traven.
Har också börjat fundera på att gå några kurser i frihetsdressyr och trickträning mm då det finns 2 tränare som håller på med det i närheten av där jag bor.
Kanske något för Froddan och mig kanske? ;)

lördag 23 juli 2011

Frodi bloggar!

Tjeeena har just vaknat från bädden, och känner värsta hungernöden men som tur får jag snart mat och får också gå ut i hagen snart! Muuummms massa mat vill jag bara säga.... tror jag ska lägga på mig lite extra kg innan matte kommer hem för att retas lite.
Men förstås jag måste vara lite snäll för jag kommer få massa nya saker har jag hört! ;)

Är nu på väg till Gekås/Ullared!

Hm inte en nu men snart, pappa måste göra ett par saker först på jobbet men sedan så lämnad
vi Malmö/Skåne som jag aldrig vill se igen!
Tror ni att jag kan köpa allt jag vill från Gekås? Det hoppas jag ia alla fall för jag har drömt i 3 dagar nu om när jag shoppar inne på hästsidan.
Nu kom jag också på en grej att jag måste köpa reflexer till både mig och Froddan till i häst/vinter. Har redan ett jätte snyggt reflex schabrak men det är såklart att jag ska göra klart reflex outfithen! :)

Froddan bloggar!

Hejsansvejsan alla häst tjejer och killar såklart där ute!
Hmm har aldirg bloggat tidigare men min matte Amanda gör det så jag ska nu själv testa!
För det första tycker jag att det är jätte bra att matte är långt borta från mig så hon inte tjatar om min mage hela tiden. Hon är jätte orolig att jag ska bli tjock... tur att Amandas mormor skickade en bild på mig så hon kunde se att jag inte alls är tjock fasst jag äter i mathagen.
Nu när jag har ledigt slipper får jag massa mat... jag stödfodras (tror det heter så) och får massa gott hö och sedan får jag smaska i mig massa grönt härligt gräs!
Dock stör alla stora bromsar mig och tyvärr är mitt flugtäcke sönder efter ett litet bråk med ledarn.
Hmm vad ska jag säga mer? Jag saknar matte för hon ger mig alltid mitt favorit godis med hallonsmak vilket jag inte har fått på snart 2½.V STACKARS MEEJ!!
Men ha det bra för nu ska jag prata lite med tjejerna boxen bredvid.

Vad tyx?

Jag vill inte kalla det header eller vad det nu heter men det är något i alla fall, nu ser bloggen lite trevligare ut. ;) Bakgruden kommer fixas till lite hoppas jag om inte så vet jag inte.
Bilderna är i lite dålig kvaleté osv men den är ju trots allt gjord i paint så man kan inte kräva värsta kavllen! :)

Imorgon åker jag iväg till Ullared/Gekås och då vet jag inte om jag hinner blogga men jag lovar att jag lägger upp bilder på det jag köpte! Om inte så får ni på minna mig.

Visste ni att.....

Visste ni att....
Frodi och jag är jätte jämlika, speciellt när det gäller i envishet?
jag var livrädd för att hoppa innan jag skaffade Froddan fasst jag tidigare har varit hoppryttare?
både jag och Frodi är godis råttor?
jag är otroligt rädd för damm? (det är sant! dammråttor klarar jag inte av)
Froddan gärna jagar blåbärsplockande Thiländare i skogen när man rider i skogen?

Skriev lite smått som kanske var lite roligt att veta... vad vet jag. I alla fall god natt alla hästgalna där ute i Norden!

Så gick det till!

Tänkte skriva lite hur det gick till att jag skaffade häst, och varför just Frodi.
Tror det var i Mars och mina päron överraskade mig med meningen "vi ska skaffa häst!"
Först trodde jag att de gick på droger efter som jag hade haft ett riduppehåll i nästan
ett halv år då där jag red slutade med sin värksamhet och efter det hade jag haft 2
medryttar Isisar innan.
Vi började leta efter en häst som var runt 6-12 år gammal som var ridan sparsamt, det
skulle vara en valack som man skulle kunna jobba lite med och så skulle den passa
min prisklass då jag fick betala för hästen själv.
En dag hittade jag en annons på en otroligt söt häst på hastnet.se och jag ville bara ha den.
(Jag var redan såld på Frodi när jag bara såg han på en annaons!?)
Mamma och pappa ringde och vi fick en tid och datum när vi skulle komma för att titta och
provrida han.
Ägarna till gården där min "blivande" isis skulle stå skulle hjälpa mig och mamma för att
titta på Frodi då pappa var inte hemma då p.g.a jobb.
Dagen innan vi skulle åka för att titta på Frodi ringde Tess (hon som tränade han) och sa
att de hade hittat problemet varför han inte ville tölta rent och varför han inte kunde trava.
Då det hade visat sig att han hade sträng vilket inte är så ovanligt men det är inte många
som har hört talas om det.
Agneta och Timo som skulle hjälpa oss att titta på Frodi uppmuntrade oss och de fick
mamma att åka dit i alla fall då de själva hade haft en häst som har haft samma problem
men är helt frisk nu.
Vi åkte dit och jag var då eld och lågor när jag fick gå där med grimskaftet med Frodi på andra
sidan. Det var bara han jag ville ha! ;)
Jag provred han och han var perfekt och jag fick även till en perfekt tölt!
Tess pratade med ägaren till Frodi om strägnen och hon skulle tänka sig att sänka priset på han
om vi stod för operation. Vilkt vi då gjorde gärna.
I April opererade veterinären bort hans sträng och han fick sedan stå hos Tess 2v framåt så det
fick läka på "hemmaplan".
I Maj hämtade vi han direkt efter skolan och jag kunde knappt sova den natten ska jag säga!
Allt gick bra med hela hemvägen och när vi var framme på Sjöänden så fick han skrittas av lite
och sedan släppte vi ihop han med de andra hästarna vilket gick jätte bra.
Dock dan där efter började ledarhästen och Frodi bråka så Frodi fick byta till hingsthagen för
att gå själv. Det visade sig också att han tidigare bara hade gått med unghingstar och ston vilket
har bidragit till hans "hingstiga" beteénde.
Idag jobbar vi på att han ska komma in i flocken och han gör stora framsteg.
Det var i alla fall det och så gick det till! :)

Salubilden på Frodi! Hur kan man motstå
den hära lilla godbiten? ;)

fredag 22 juli 2011

Till Salu!

Har 1 regntäcke och 1 Fleceetäcke som jag tänkte sälja då de inte passar Frodi. Även benlindor som följer med fleceetäcket. Inget av det är använt.
Strl 145
Mitt pris 230kr
Mitt pris 140kr
Strl 145
(Grimman & Grimskaptet ingår ej)

Efterlysning!!

Efterlysning

Namn – Nova
Född – 2001
Färg – Brun
Täcken – Stjärn
Stam – Okänd
Höjd – ca 160
Då jag inte vet nått om min underbara häst så hoppas jag att ni kan hjälpa mej.
Jag köpte Nova av Virpi Hellmark 2006 och hon hade haft Nova sen hon va 3 år tror jag.
Kommer inte skriva så mkt fakta då skriva inte är min starka sida men
skulle du veta nått om Nova så hör gärna av dig till min mejl :)
Slänger med två bilder också…

niicolina10@hotmail.com
Skulle bli jätte glad om ni publicerar det på eran blogg.
Hälsningar Nicolina

1 måste i framtiden!

Gillar tränset stark! Strunta i texten men det skulle nog
vara roligt och se vad ni tycker om det?
Udda och roliga om man vill sticka ut lite!
Funderar lite själv på Zebralindorna fasst
jag aldrig använder lindor... men det måste
jag nog börja göra om jag ska ha detta. :)
Jag är et stort "fán" av marinblå och tur att
Froddan klär sig så bra i det! ;) Men detta
är ju bara ett måste! Hoppas jag hittar någe
liknade på Gekås/Ullared :D

HEADER

Blir sjuuukt avis på alla som bloggar som har så snygga header's. Själv äger man inget PH längre och i paint blir ju det bara dålig kvalle, så jag undrar om någon kanske kan tipsa om en söt liten person som gör header's? Skulle vara jätte tacksam!
Passar på att tacka alla 20 läsare idag, brukar i vanliga fall bara ha runt 5 *haha*

Islandshäst SM

Slänger in lite bilder som jag tog från Islandshäst SM på Sunbyholm efter som jag har så tråkigt!
Frodi's pappa Hrimfaxi frá V-G

















Såklart har jag fler bilder och det kan jag fixa om någon
vill! :) Men acceptera att jag inte lånar ut några bilder.